Tako jednostavan zahvat, a toliko vrijedan za očuvanje zdravlja

Za početak vas želimo pitati – koliko puta godišnje odlazite na čišćenje zubnog kamenca? Istina je da se radi o vrlo individualnim potrebama, ali opća preporuka je da se meke i tvrde zubne naslage uklanjaju dva puta godišnje.

Želim se naručiti

Zašto je to posebno važno? Osim što je nužno radi očuvanja prirodne nijanse zubi i  sprječavanja lošeg zadaha, na taj način štiti se cjelokupno zdravlje. Jeste li znali da nakupljanje zubnog plaka ili kamenca (biofilma) predstavlja plodno tlo raznim patogenim bakterijama koje svojim prekomjernim rastom uzrokuju propadanje potpornih tkiva zuba te razvijanje kronične upalne bolesti parodonta, parodontitisa i upale zubnog mesa, gingivitisa? Različiti faktori utječu na nastanak parodontitisa i gingivitisa,

“Neadekvatna zubna higijena i neredovito mehaničko uklanjanje zubnog kamenca i plaka dovode do razvijanja bolesti.”

Vjerujemo da se slažete s nama – bolje spriječiti nego liječiti!

Uklanjanje zubnog kamenca, pjeskarenje i poliranje zubi vraća ravnotežu vašoj usnoj šupljini, oslobađa zube nakupljenih naslaga kojima prirodno nije mjesto na našim zubima. Parodontitis je jedna od najčešćih kroničnih bolesti i pogađa više od polovine ukupnog svjetskog stanovništva. Promijenimo trend zajedno!

Budući da bakterije koje se nalaze u plaku lako ulaze u krvotok tako što prodiru u zubno meso i kost, mogu itekako narušiti kardiovaskularno zdravlje, ali i uzrokovati značajne probleme u trudnoći. Ako planirate trudnoću ili ste trudni, posebno je važno posjetiti specijalista parodontologa i obaviti čišćenje zubnog kamenca, pjeskarenje i poliranje zubi te dobiti stručan savjet za sprječavanje neželjenih ishoda trudnoće. Ako ste kronični bolesnik, a posebno ako bolujete od dijabetesa tipa 1, redovito čišćenje naslaga od velike je važnosti radi sprječavanja nastanka kronične upale, parodontitisa, ali i bolje kontrole dijabetesa.

Naša ordinacija specijalizirana je za preveniranje i liječenje parodontitisa, gingivitisa i periimplantitisa. Pravovremeno dobijte nalaz o stanju vašeg zubnog mesa, posebno ako sumnjate na upalnu bolest – ne zaboravite da nema potrebe odgađati stanja za koja imamo rješenja, bilo da se radi o prirodnim zubima ili o implantatima.
  • Odaberi datoteku
    Datoteka nije odabrana